Vital Buğday Gluteni Besin Değerleri - (%75 protein içerikli)

Konusu 'Marka Marka Besin Değerleri' forumundadır ve BeachBoy tarafından 4 Kasım 2011 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 16 üye.
  1. BeachBoy
    Offline

    BeachBoy Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2005
    Mesajlar:
    1.657
    Beğenileri:
    4.430
    Ödül Puanları:
    123
    [​IMG]

    Gluten, özellikle buğday gibi tahıllarda bulunan bir protein grubudur. Buğday; başta çavdar, arpa, yulaf olmak üzere diğer hububat tahılları ile de yakından alakalıdır ve bu nedenle bu tahıllar da glüten içerirler.

    Vital buğday gluteni genel olarak % 75-82 protein oranına sahiptir. Eklendiği ürünlerin besin değerini arttırırken, fonksiyonel protein oranını da arttırmaktadır.

    Buğday Gluteninin Biyolojik değeri: 64 'tür. Soyanın (74) biyolojik değerine yakındır.

    Yoğurt veya yumurta ile belirli oranlarda kombine edildiğinde aminoasit değerlerinin artmasıyla glutenin biyolojik değeri 100'ün üzerine çıkmaktadır.

    Essential Aminoacid Profili: 25 gr Gluten için;

    L-Leucine......... 1502 mg
    L-Isoleucine ..... 690 mg
    L-Valine ........... 742 mg
    L-Lysine ........... 342 mg
    L-Threonine .... . 506 mg
    L-Methionine ..... 276 mg
    L-Phenylalanine . 1112 mg
    L-Tryptophan .. . 384 mg

    Diğer Aminoacidler:

    L-Arginine ......... 620 mg
    L-Aspartic Acid ... 700 mg
    L-Cystine ............554 mg
    L-Alanine ... ........530 mg
    L-Glutamic Acid . 6460 mg
    L-Glycine ........... 808 mg
    L-Histidine ......... 398 mg
    L-Proline ............ 2720 mg
    L-Serine ......... ..1028 mg
    L-Tyrosine........... 628 mg

    Not: Çölyak hastalığı bulunanlar bu proteini tüketmesi sakıncalıdır..
     

    Ekli Dosyalar:

    • 1.jpg
      1.jpg
      Dosya Boyutu:
      39,7 KB
      Görüntüleme:
      946
    • 2.jpg
      2.jpg
      Dosya Boyutu:
      33,2 KB
      Görüntüleme:
      1.249
    Alper19891, mehmetanil ve Big_Hammer bunu beğendi.
  2. R10
    Offline

    R10 Üye

    Katılım:
    16 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    924
    Beğenileri:
    1.301
    Ödül Puanları:
    0
    cankuş bu supplement değil dimi? eminsin yani? :D değilse alırım ben bunu. 75 gr protein manyak bir sayı...
     
    Danny Boy bunu beğendi.
  3. Danny Boy
    Offline

    Danny Boy Yeni Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    3.251
    Beğenileri:
    8.716
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Medical Laboratory Technician-Public Relations Spe
    Yer:
    İstanbul-Скопје-Београ&#1076
    suppment alsında bu )

    bugday proteını dıye gecıyor supplemt sıtelerınde :)

    bu urunde h.amma.d.deler de mevcut
     
  4. lordmarvel
    Offline

    lordmarvel Üye

    Katılım:
    6 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    580
    Beğenileri:
    216
    Ödül Puanları:
    0
    yalnız nedir bu toz mu baharatmı nasıl tüketilir :))
     
  5. BeachBoy
    Offline

    BeachBoy Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2005
    Mesajlar:
    1.657
    Beğenileri:
    4.430
    Ödül Puanları:
    123

    Arkadaşım buğdaydan baharat mı olur :) . Ürünün şekli bir nevi un gibidir. Direkt olarak su veya sütle tüketilebilir. Krep , ev yapımı ekmek , kurabiye , muhallebi , kek vs. gibi yiyeceklere de ilave edilebilir.
     
    lordmarvel bunu beğendi.
  6. Big_Hammer
    Offline

    Big_Hammer Üye

    Katılım:
    5 Ekim 2011
    Mesajlar:
    75
    Beğenileri:
    132
    Ödül Puanları:
    0
    soya , bezelye , mercimek gibi besinler östrojen içeriyor. Acaba bu üründe de östrojen problemi varmdır..
     
  7. BeachBoy
    Offline

    BeachBoy Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2005
    Mesajlar:
    1.657
    Beğenileri:
    4.430
    Ödül Puanları:
    123

    Soya da fitoöstrojenlerin olduğu doğrudur özellikle soya ununda fitoöstrojen oranı oldukça yüksektir. Fakat bezelye ve mercimekte bu oran dikkate alınıcak oranda değildir. Bu üründe de fitoöstrojen sorunu yoktur istediğin oranda kullanabilirsin.
     
  8. denizgnr97
    Offline

    denizgnr97 Üye

    Katılım:
    19 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    264
    Beğenileri:
    38
    Ödül Puanları:
    38
    Yer:
    Powerline Sport Center
    Bu ürünü nerede bulabiliriz ve fiyatı nedir?
     
  9. bosversen
    Offline

    bosversen Üye

    Katılım:
    20 Ocak 2011
    Mesajlar:
    174
    Beğenileri:
    92
    Ödül Puanları:
    38
    danny boy'un da dediği gibi h.amma.d.deler'de bulabilirsin.
     
  10. muratcan.biceps
    Offline

    muratcan.biceps Üye

    Katılım:
    27 Haziran 2012
    Mesajlar:
    1.160
    Beğenileri:
    540
    Ödül Puanları:
    93
    beachboy akşam akşam beni güldürdün.Allah ta seni güldürsün :)
     
  11. letsev
    Offline

    letsev Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.560
    Beğenileri:
    1.080
    Ödül Puanları:
    123
    un veya toz halindeki hiç bir ürüne güvenmiyorum :)
     
  12. Alper19891
    Offline

    Alper19891 Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2013
    Mesajlar:
    4
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    "Yoğurt veya yumurta ile belirli oranlarda kombine edildiğinde aminoasit değerlerinin artmasıyla glutenin biyolojik değeri 100'ün üzerine çıkmaktadır."
    Yoğurt ve yumurta denmiş fakat oluşturulabilecek başka kombinasyonlardan ve gramajdan bahsedilmemiş. Ne tür bir kombinasyonla maximum sonuç alınabbilir ? Protein kaynağı olarak bu gıdayı tercih eden varsa ne kadar süre, ne şekilde kullandığını ve verim alıp alamadığını belirtebilir mi ? Birde buğday ürünü olan gluteni çiğ olarak mı tüketmeliyiz nede olsa gıda sektöründe ham madde olarak kullanılan bu ürünle pişirilen gıdalar üretiliyor. Bilgili bir arkadaşımız aydınlatır ve tecrübelerini paylaşırsa çok yerinde olur.
     
  13. Alper19891
    Offline

    Alper19891 Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2013
    Mesajlar:
    4
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Bu alanda tecrübe ve bilgisini paylaşabilecek hiçbir arkadaşımız yokmu ? Bir hafta olmuş gördüğüm kadarıyla ilgilenen kimse yok. Halbuki protein oranına bakılırsa çok değerli ve ekonomik bir kaynak...
     
  14. Kavav
    Offline

    Kavav Üye

    Katılım:
    8 Şubat 2015
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    Bunu yaklaşık 5 aydır kullanıyorum. Önceleri yağsız yoğurt ile beraber kullanıyordum fakat hazılaması biraz zahmetli, sonra yağsız süt ile kullanmaya başladım ama yoğurt ile verdiği faydayı vermiyor sanki. Kullanmaya başladığımda 65 Kg dım şimdi 81 Kg gözle görülür kas artışı var ama beslenmeme çok dikkat edemediğim için göbek bölgesinde de artış oldu. Bu paraya ancak bu kadar olur protein tozlarına param yetmez diyorsanız bunu kullanın derim. Bir eksisi daha var o da tadı, birde bu süre içinde 30 kg yakın kullanmışımdır.
     
  15. dr4gunov
    Offline

    dr4gunov Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2014
    Mesajlar:
    38
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    iyide bu nasıl bir protein yani normal tavuk yediğimizde kazandığımız protein gibi mi yoksa fasulyedeki protein gibi mi bitkisel mi yani
     
  16. Kavav
    Offline

    Kavav Üye

    Katılım:
    8 Şubat 2015
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    Buğday proteini, yani bitkisel protein.
     
  17. Acarbiceps
    Offline

    Acarbiceps Üye

    Katılım:
    4 Mayıs 2017
    Mesajlar:
    53
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    8
    Cinsiyet:
    Bay
    arkadaşlar bunu hala kullanan varmı? ben antreman sonrası kullanmayı düşünüyorum . ne kadar almak gerek ne zaman almak gerek bilgildendirecek birisi varmı.
     
  18. berk1905
    Offline

    berk1905 Üye

    Katılım:
    2 Haziran 2011
    Mesajlar:
    149
    Beğenileri:
    40
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    bu konu gerçekten merak konusu hortlatıyorum ama buğday gluteni diye aratıldığında herkes faydalansın diye burayı hortlattım bilenler yazarsa çok iyi olur.
    çölyak alerjisi kimde ortaya çıkar çıkmaz bilemeyiz ama 50 gram gibi bir alım düşünüyorum. 50-100 gram arası alan, kullanan var mı düşünceleri nelerdir?

    50 gramında 37 gram protein var.
     

Sayfayı Paylaş