Ton Balikli Kofte

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve mehmetanil tarafından 2 Mart 2005 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 61 üye.
  1. Onat4Music
    Offline

    Onat4Music Üye

    Katılım:
    12 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    15
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    13
    Bikac saat once denedim, kesinlikle cok lezzetli. Tavsiyem yerken bol limon sikmaniz ve definisyon gibi bir durum yoksa biraz tuz atmaniz iyi oluyor.
    Artik bikac gunde bir oglen yemegim belli oldu :)
     
  2. Turquase
    Offline

    Turquase Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2009
    Mesajlar:
    97
    Beğenileri:
    49
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Acaba çantamızda taşısak ne kadar dayanıyor. Test eden var mı ?
     
  3. atflosmn
    Offline

    atflosmn Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2013
    Mesajlar:
    23
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Ögrenci
    Yer:
    Gaziantep
    evde karabiber yoksa sakın yerine kımyon koymayın:S iyi ki kız degilim
     
  4. Enthusiasm
    Offline

    Enthusiasm Üye

    Katılım:
    28 Ekim 2013
    Mesajlar:
    50
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    18
    Light ton yerine normal ton kullanabiliyormuyuz çünkü dardanelin tonları gerçekden çok pahalı yiyebildiğim tek ve lezzeti yerinde ton a101 de satılarn wawa ton 2x160gr=5tl ama dardanelin 2x160gr+yanında 80gr hediye ediyorlar 9tl wawanında light tonu yok malesef?
     
  5. Onat4Music
    Offline

    Onat4Music Üye

    Katılım:
    12 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    15
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    13
    Kullanabilirsin ama konservenin kapagini cok az actiktan sonra aradan yagini buyuk oranda suzmelisin yoksa kivami bir turlu tutmuyor.
     
  6. gkrt07
    Offline

    gkrt07 Üye

    Katılım:
    30 Ocak 2014
    Mesajlar:
    4
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bay
    Peki bu malzemelerden yaklaşık olarak kaç porsiyon çıkıyor :)
    500gr yulaf + 4 kutu ton. gözüme çok geldi. deneyen arkadaşlar yazabilirler mi kaç porsiyon çıkıcagı hakkında :)
    tesekkurler.

    Birde ilave olarak 4 kutu 90gr.lık ton mu yoksa 160gr'lık ton mu :)
     
    Son düzenleme: 2 Şubat 2014
  7. can_man
    Offline

    can_man Üye

    Katılım:
    27 Haziran 2013
    Mesajlar:
    116
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    28
    Abi ton balığı neymiş öyle yaa maşşalah süper :D ben tavuk etini överdim ağzım açık kaldı
     
  8. snrgndr
    Offline

    snrgndr Üye

    Katılım:
    20 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    286
    Beğenileri:
    69
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Az önce akşam yemeği olarak yağsız fırında yaptım , 160 gram light ton balığı + 125 gram yulaf ezmesi + 1 yumurta + karabiber vs. kullandım gayet yeterli 5 adet köfte çıktı. Doğrusu beklemediğim derecede lezzetliydi çok teşekkürler :D
    PS: Nasıl olur bilmiyorum ama üzerine son bir dakika kaşar koyarak daha da lezzetli hale getirebiliriz.
    Son olarak acaip doyurucu :D
     
  9. baris4114
    Offline

    baris4114 Üye

    Katılım:
    10 Kasım 2011
    Mesajlar:
    45
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    18
    ben 160 gramlık ton +50 gram yulaf kullanıyorum+ 1 yumurta karabiber+soğan+ maydanoz vb. genel tarifte her şey aynı bu sefer 500 gram yerine 200 koyuyorum 4 öğünlük çıkıyor. Diyette olduğum için yulafa abanmıyorum
     
  10. dogansenturk
    Offline

    dogansenturk Üye

    Katılım:
    26 Haziran 2013
    Mesajlar:
    7
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    bunu tavada yapsak nasıl olur?
     
  11. Namelessa
    Offline

    Namelessa Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2014
    Mesajlar:
    224
    Beğenileri:
    186
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    arada yaparım kaçamak olsun diye güzel
     
  12. Jeaquares
    Offline

    Jeaquares Üye

    Katılım:
    5 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    30
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    18
    Meslek:
    Okuyom Ben
    Yer:
    Ankara
    Burdaki yulaftan kasıt nedir ? Bildğimiz yulaf ezmesi mi ?
     
  13. dogansenturk
    Offline

    dogansenturk Üye

    Katılım:
    26 Haziran 2013
    Mesajlar:
    7
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    fırında ki pişirme süresi ve sıcaklığı nedir? yada ne kadar olmalı?
     
  14. erenion
    Offline

    erenion Üye

    Katılım:
    14 Ocak 2014
    Mesajlar:
    7
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Cinsiyet:
    Bay
    arkadaslar merhaba, tarif cok guzele benziyor size sormak istedigim, nerdeyse her gun sabahlari gidiyorum ogle de belli bir ara oluyor, o aralarda yemekhanede yemektense kendim bir seyler hazirlayip goturmek istiyorum. Bu tarif kac gun dayanir ? Ertesi gun yenilebilir mi bozulur mu?
     
  15. by_ncd
    Offline

    by_ncd Üye

    Katılım:
    20 Ekim 2009
    Mesajlar:
    31
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    18
    Yaptıktan sonra kaba koyup dolaba at, 3 gün içinde tüketiyorum ben herhangi bir şey olmadı. Yanıma alıyorum yiyeceğim kadarını gerisi dolapta...
    C6603 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
     
  16. snrgndr
    Offline

    snrgndr Üye

    Katılım:
    20 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    286
    Beğenileri:
    69
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Valla ben buzlukta 1 hafta sonra yedim olmadı bir şey , zaten buzlukta ne olacak. Ama yanına aldığında problem olabilir , soğan falan da koyuyorsan o da çabuk bozulabiliyor. Balık da koku yapıyor , öğlenleri arada götürüyordum. Bir bozulma ,bozma durumu olmadı ama ağır bir kokusu oluyor tuzlu balık gibi
     
  17. erenion
    Offline

    erenion Üye

    Katılım:
    14 Ocak 2014
    Mesajlar:
    7
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Cinsiyet:
    Bay
    Ancak bugün yapabildim, malzemeleri az kullandim tavada yaptim, gercekten cok lezzetli ve hafif oldu. Ustune limon sikildiginda cok daha lezzetli hale geliyor. Kesinlikle deneyin!
     
  18. Ozkan44
    Offline

    Ozkan44 Üye

    Katılım:
    23 Şubat 2015
    Mesajlar:
    17
    Beğenileri:
    24
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bay
    Valla bu topigi yeni gordum ,
    Ve 20 dakikada hazirladim
    Ben tek bir ton baligi 50 gram yulaf unu bir buyuk sogan, 1 kasik zeytinyagi ,2 cay kasigi sarimsak tozu, 2 cay kasigi aci biber (yumurta ve maydonuzu unutmusum)
    mixer le karistirdim 4 orta boy koftem oldu, ve tavada kizarttim
    iki sini daha yeni mideye indirdim , arkadaslarin tavsiye ettigi gibi limonla beraber daha bir mukemmel oldu .

    Bu kofte receptini sunan arkadasa cok tesekkurlerrr
     
    Son düzenleme: 25 Nisan 2015
  19. semisss
    Offline

    semisss Üye

    Katılım:
    24 Haziran 2016
    Mesajlar:
    1
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Cinsiyet:
    Bayan
    Çok ilginç bir tarif, haftalık programıma ekleyeceğim. Bu tarifini ayrıca Home & Cook Tv'deki ramazan boyunca süren yarışmaya gönderebilirsin. Çok güzel hediyeleri var. Ben de kendi tarifimle katıldım :)
    http://www.homeandcooktv.com/
     
  20. cekhemir
    Offline

    cekhemir Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2015
    Mesajlar:
    105
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    denedim beceremedim sanırım leş gibi bişe oldu bu benle konusuyodu heralde yaklasık 4 dk önce sesi kesildide :D :D :d
     

Sayfayı Paylaş