Ton Balikli Kofte

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve mehmetanil tarafından 2 Mart 2005 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 61 üye.
  1. lalala12
    Offline

    lalala12 Üye

    Katılım:
    23 Nisan 2010
    Mesajlar:
    11
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    deniyecem bakalım nasıl olacak
     
  2. mfd
    Offline

    mfd Üye

    Katılım:
    28 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    73
    Beğenileri:
    27
    Ödül Puanları:
    28
    ton balığı yerine pazardan çiğ balığı haşlayıp koysak nasıl olur acaba?
    malum ton balığı epey masraflı ve de köfte yapmaya gerek kalmadan direk de yenebiliyor.
     
  3. aLucaRdo
    Offline

    aLucaRdo Üye

    Katılım:
    22 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    26
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    0
    denedim ,eve gelince kollarım tutmadığı için anneme yoğurttum,kıvamıda harika oldu yumurta sayısını artırmalısınız.
    Tadı'da harika yanında yagsız ayran ile yedim,yedim yahuuu
    Harika,Bana bişiler oldu çok sevdim :)
     
  4. xcodesia
    Offline

    xcodesia Üye

    Katılım:
    4 Kasım 2009
    Mesajlar:
    13
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    hoco naptiniz siz ya bu kofte cok guzel denedim parmaklarimi yedim. gerci onca tatsiz sey yedikten sonra :) bu tarifi gonderdigin icin tesekkur ederim arkadasim
     
  5. lordmarvel
    Offline

    lordmarvel Üye

    Katılım:
    6 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    580
    Beğenileri:
    216
    Ödül Puanları:
    0
    haftasonu deneyeceğim bakalım nasılmış.
     
  6. LastExile
    Offline

    LastExile Üye

    Katılım:
    28 Şubat 2010
    Mesajlar:
    21
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Türkiye - Adana
    Şimdi Mutfağa Girip Yapıyorum :D
     
  7. iNFaZ100
    Offline

    iNFaZ100 Üye

    Katılım:
    15 Kasım 2009
    Mesajlar:
    253
    Beğenileri:
    45
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Gastronomi ve Mutfak sanatları Öğrencisi
    Yer:
    Çorum/İskilip
    bir paket yulaf kaç gram tarif çok iştah açıcı güzel bir tarif sağolasın
     
  8. leecH
    Offline

    leecH Üye

    Katılım:
    19 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    163
    Beğenileri:
    319
    Ödül Puanları:
    73
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İzmir
    Gerçekten güzel bir tarif, çok lezzetli oldu. Ben bunu 5e bölerim mis gibi 5 öğün olur ohh:D
     
  9. Kotil53
    Offline

    Kotil53 Üye

    Katılım:
    12 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    6
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    ustad tarifi deneyecegim ama yurtdisinda oldugum icin gramajlara ulasamadim, sevabina gramajlari yazarsan sevinirim.
     
  10. by_ncd
    Offline

    by_ncd Üye

    Katılım:
    20 Ekim 2009
    Mesajlar:
    31
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    18
    Tarif

    Arkadaslar diet zamanimda genellikle tercih ettigim bir yemegi sizle paylasmak istiyorum.

    Malzemeler
    1 paket yulaf
    4 kutu light ton
    1 bas sogan (rendelenmis)
    maydanoz
    1 yumurta
    karabiber.

    Arkadaslar bu malzemeleri derin bir kasede iyicene yoguruyoruz, daha sonra kofte sekli vererek gerek firinda gerek izgarada pisiriyoruz. Pisince ustu (sarariyor) kabuk kivamina geliyor ici daha yumusak kaliyor. Ustune limon sikip yenilebilir. Soguk sekildede guzel oluyor. Hem guzel protein hemde temiz carb almis oluyoruz boylece. Yanimizda atistirmalik snack gibide tasiyabiliriz.

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 09:29 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 09:06 ----------

    Arkadaşlar yukarıda yazmış olduğum mesaj alıntıdır, şahsıma ait değildir. Onu belirtmeyi unutmuşum, Mesajın sahibi gibi yazmışım pardon :))
     
  11. declorx
    Offline

    declorx Yeni Üye

    Katılım:
    23 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    136
    Beğenileri:
    87
    Ödül Puanları:
    0
    izninizle ben yardımcı olayım :)

    1 paket yulaf (eti lifalif yulaf ezmesini kastediyor. 500gram)
    4 kutu ton balığı (ortalama 100 gram kutusu, kimisi 80g- kimisi 120g)
    1 kuru soğan ( zevkine göre :) yumruğun kadar koy soğan iyidir, pişince kokusu olmaz)
    yumurta ( büyük boy, 60gram )
    karabiber ( 1 çay kaşığı )
    maydonoz (yarım demet filan. 50 gramdır yaklaşık)
     
  12. mata
    Offline

    mata Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2012
    Mesajlar:
    16
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    1 paket yulaftan kastın nedir kaç gr yani?
     
  13. by_ncd
    Offline

    by_ncd Üye

    Katılım:
    20 Ekim 2009
    Mesajlar:
    31
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    18
    500 gr zaten o paketler sarı renkte kabı var ya .
     
  14. wurtz
    Offline

    wurtz Üye

    Katılım:
    19 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    309
    Beğenileri:
    94
    Ödül Puanları:
    38
    Yer:
    Bergama
    Bu tarifle heralde bir öğünde 10 kişi doyar :)

    Bir tarife bakıyorum bir de o kocaman yulaf kutusuna...
    1/4'e indirgeyip deneyeceğim. Tarif güzele benziyor.
     
  15. RoLL
    Offline

    RoLL Üye

    Katılım:
    22 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    99
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    18
    Yer:
    İzmir
    Hazırlaması kolay yemesi zor hocam tadı nasıl oluyor acaba bunu lezzetlendirmekte şart.
     
  16. onurdk
    Offline

    onurdk Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2010
    Mesajlar:
    26
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    13
    ben bunu normal kofteden daha cok sevdim :D soguk, sicak, ilik, cepten cikarip yemelik, her turlu gidiyor ;) tesekkurler...
     
  17. Lakunoctr
    Offline

    Lakunoctr Üye

    Katılım:
    15 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    9
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Yağdan fakir,kaliteli,kompleks karbonhidratlı,proteını zengin ve yapımı kolay...10 üzerinden 10 thums:
     
  18. hsynclk
    Offline

    hsynclk Üye

    Katılım:
    29 Kasım 2012
    Mesajlar:
    48
    Beğenileri:
    20
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Model
    Yer:
    İstanbul
    Bu tarifi ben de denedim ama sonuç hüsran oldu. 500gr yulaf içine 4 kutu ton balığı az geliyor ve bu malzemeleri hamur kıvamına getirip yoğurmak tam bir işkence oldu çünkü ne yaparsanız yapın kuru kalıyor. Pişirme konusunda da pek başarılı olamadım. 2-3 tane mecburen yedim geri kalan koca malzemeyi dökmek zorunda kaldım.

    Kısacası yapması da yemesi de pek pratik olmayan bir tarif :)
     
  19. Bodyyci
    Offline

    Bodyyci Üye

    Katılım:
    8 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    422
    Beğenileri:
    50
    Ödül Puanları:
    38
    Yer:
    İstanbul
    Güzel dostum eline koluna sağlık .d
     
  20. ugur3991
    Offline

    ugur3991 Üye

    Katılım:
    13 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    sağolasın güzel tarif kullanabilirim bunu belki aklımın bir köşesinde kalıcak
     

Sayfayı Paylaş