Tavuk Göğsü Tarifi (Resimli)

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve darmstadt tarafından 1 Şubat 2016 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 10 üye.
  1. darmstadt
    Offline

    darmstadt Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2015
    Mesajlar:
    65
    Beğenileri:
    70
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Tavuk göğsünü haşlayıp saman gibi yiyemediğim için sizlerle bunu paylaşmak istiyorum arkadaşlar.
    Öncelikle 200gr tavuk veya hindi göğsünü küp küp resimdeki gibi doğruyoruz. Sonra bir kaşık light ya da normal yoğurt koyuyoruz bol kekik, karabiber ve pul biber ilave edip harcı iyice karıştırıyoruz. Sonra yanmaz yapışmaz tava veya tencereye isteğe bağlı olarak bir tatlı kaşığı zeytin yağı koyup tavuk harcını döküyoruz. Suyunu salıp biraz çektikten sonra doğranmış domates ekliyoruz. Yine isteğe bağlı olarak biraz tuz isteyen atabilir. Domates de suyunu salıp biraz çektikten sonra tabağa koyup yiyebilirsiniz.

    Ben bu tarifi 3 şekilde yapıyorum bir gün domatesi çıkarıp soğan ekliyorum bir gün safe yoğurt harçlı tavuğu kavurup yiyorum. Tabi isteyen domates ile sarımsak kombine edebilir.

    Anlatımı biraz karışık yapmış olabileceğimden ötürü resim ekledim. :)

    Etin gramajına göre yoğurdu da çoğaltabilirsiniz.

    Dediğim gibi saman gibi ve kuru sevmeyenler için bu tarif.

    Afiyet olsun :)

    [​IMG]

    [​IMG]
    [​IMG]


    [​IMG]

    [​IMG]
     
    dumbelpress, motorcuadam, NuuJacK ve diğer 5 kişi bunu beğendi.
  2. ugucum
    Offline

    ugucum Üye

    Katılım:
    2 Mart 2012
    Mesajlar:
    8
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Deneyeceğim güzel görünüyor

    E5553 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  3. DeatHPenaLtY_TR
    Offline

    DeatHPenaLtY_TR Üye

    Katılım:
    14 Mart 2015
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Cinsiyet:
    Bay
    eline saglık süper gözüküyor ama ben gögüsü tam yiyorum hiç kesmeden
     
  4. legacyz
    Offline

    legacyz Üye

    Katılım:
    6 Aralık 2015
    Mesajlar:
    11
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    13
    Cinsiyet:
    Bay
    Dediğin gibi yaptım şuanda tencernin içinde pişiyor ama 200gr için 1kaşık yoğurt fazla geldi ama çok hoş görünüyor yedikten sonra tadını söylerim
     
  5. legacyz
    Offline

    legacyz Üye

    Katılım:
    6 Aralık 2015
    Mesajlar:
    11
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    13
    Cinsiyet:
    Bay
    tadı gerçekten muazzam pulbiber'i yerine kırmızıbiber tozu koymanızı kesinlikle tavsiye ederim
     
  6. ugucum
    Offline

    ugucum Üye

    Katılım:
    2 Mart 2012
    Mesajlar:
    8
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Ben aynısınıpiştikten sonra üzerine 2 tam bıldırcın yumurtası 4 yumurta akı 1 tam yumurta karışımı döküyorum üstünü kapıtıyorum protein bombası oluyor :)

    E5553 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  7. Yunus67
    Offline

    Yunus67 Üye

    Katılım:
    29 Kasım 2015
    Mesajlar:
    4
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Cinsiyet:
    Bay
    Açıkcasını söylemek gerekirse tavuk olsunda ben onu bir şekilde tüketirim :)
     
  8. SomeBodyci
    Offline

    SomeBodyci Üye

    Katılım:
    25 Mart 2017
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Evet bende deneyip yazacağım ;)
     
  9. Saitama
    Offline

    Saitama Üye

    Katılım:
    30 Mart 2017
    Mesajlar:
    3
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bay
    Ben detaycı adamımdır o yüzden pek anlamadım. Hiç yemekte yapmadım.

    Tavukları koyduktan sonra hiç su koyuyormusunuz?
    Yoksa tavuklari koyduktan sonra yoğurt domates koyup. Domateslerin suyundami haslaniyor?

    Bir de kac dk suruyor bu islem.
     
  10. lion4141
    Offline

    lion4141 Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2009
    Mesajlar:
    41
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    Konuyu hortlatcam ama yeni konu açmak istemedim.

    Spora yeni başladım, tavuğu haşlayarak yemek saman gibi oluyor.onun yerine tavaya çok az bişey (tatlı kasıgı kadar) zeytin yagı koyup yaydırıyorum, fazlalığı döküyorum üzerine tavuğu koyup kızartıyorum.Sonra baharat vs.

    Bu şekilde doğru mu? Haşlama yapmak daha mı iyi?
     

Sayfayı Paylaş