Tavuk alternatifi yardım lütfen

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve halil.samurcu tarafından 29 Eylül 2017 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 9 üye.
  1. halil.samurcu
    Offline

    halil.samurcu Üye

    Katılım:
    4 Kasım 2016
    Mesajlar:
    82
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    beylwr ben öğrenci olduğum için mecburen tavuk göğsü ve bulgur pilavı götürüyorum ama ne tadı oluyor ne tuzu bide çok kuru oluyor boğazımdan geçmiyor küçük küçük doğruyorum içine bulgur pilavının alternatif veya Nası yapılması gerrktiği konusunda yardımcı olurmusunuz
     
  2. ffurkayakca
    Offline

    ffurkayakca Üye

    Katılım:
    28 Eylül 2016
    Mesajlar:
    103
    Beğenileri:
    29
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Tavuk göğsünü galeta ununa batırarak az yağda kızartabilirsin.adına schnitzel diyolar heralde.
     
    halil.samurcu bunu beğendi.
  3. Huso93
    Offline

    Huso93 Üye

    Katılım:
    22 Nisan 2017
    Mesajlar:
    55
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    8
    Cinsiyet:
    Bay
    Bulgur pilavını yaparken soğan biber sarımsakla falan aromalamdır gayet lezzetli oluo tavukta da deneyenilirsin.
     
    halil.samurcu bunu beğendi.
  4. halil.samurcu
    Offline

    halil.samurcu Üye

    Katılım:
    4 Kasım 2016
    Mesajlar:
    82
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Önerileriniz için sağolun iyi forumlar
     
  5. Buhara91
    Offline

    Buhara91 Üye

    Katılım:
    7 Ağustos 2017
    Mesajlar:
    68
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Dostum benim içinde gerçekten çok zor tadı tuzu olmayan tavuğu yemek, bende sıkıntı yaşıyorum bu konuda :((
     
    Son düzenleme: 1 Ekim 2017
    halil.samurcu bunu beğendi.
  6. kaldıray
    Offline

    kaldıray Üye

    Katılım:
    7 Nisan 2009
    Mesajlar:
    878
    Beğenileri:
    215
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    fotoğraf
    Yer:
    marmaris
    Tavuğu sebzelerle tuz niber nane kekikle beraber fırın poşetine dpldurun ağzını bağlayın Poşete bışağın ucuyla minik 2-3 delik açın. fırına 200 dereceye 45 dakka. Bulgur için sovano biberi sarmısağı bol yağda beraber kavurun. Pişince bulguru doğranmış domatesi tuzu acı biberi koyup biraz karıştırın bulgurun iki katı su koyun altını kısın. Suyunu çekince altını kpatıp 15 dakka daha bekleyin sonra yumulun hergün yeseniz bıkmazsınız.
     
    halil.samurcu bunu beğendi.
  7. halil.samurcu
    Offline

    halil.samurcu Üye

    Katılım:
    4 Kasım 2016
    Mesajlar:
    82
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Ben kepekli köy bulguru kullanıyorum normal bulgur değil de baharatlama kısmını deneyeceğim belki bir faydası olur bir de ayrı kaplara koysam kuruluğu az da olsa engellermiyim
     
  8. Karpfinger
    Offline

    Karpfinger Üye

    Katılım:
    2 Ekim 2017
    Mesajlar:
    39
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Baharat, yoğurt, ketçap, yağsız mayonez. Bunlardan herhangi birini kullanabilirsin tatlandırmak için.
     
  9. kaldıray
    Offline

    kaldıray Üye

    Katılım:
    7 Nisan 2009
    Mesajlar:
    878
    Beğenileri:
    215
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    fotoğraf
    Yer:
    marmaris
    Yağsız mayonez nişasta doludur anlamsız birşey.
     
  10. Karpfinger
    Offline

    Karpfinger Üye

    Katılım:
    2 Ekim 2017
    Mesajlar:
    39
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Amaç estetikse makrolara uyduğu sürece problem olmaz. Profesyonel sporcu değiliz sonuçta, diyetin tertemiz olmasındansa bıktırmamasını yeğlerim. Tercih meselesi tabi ki.
     
  11. halil.samurcu
    Offline

    halil.samurcu Üye

    Katılım:
    4 Kasım 2016
    Mesajlar:
    82
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    yok diyet değil bulkdayım zaten
     
  12. Huseyin24
    Offline

    Huseyin24 Üye

    Katılım:
    20 Nisan 2016
    Mesajlar:
    97
    Beğenileri:
    41
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Tavukları aldıktan sonra, göğüs kısmını ince ince dilimle, ancak çok ince olmasın. Bir göğüsten 2 dilim çıkart mesela. Daha sonra bunları bir güzel baharatla damak tadına göre, üzerine biraz da tuz serpebilirsin aşırıya kaçmadan. Daha sonra üzerine çok az, yine tadımlık miktarda yağ koy. Bir güzel karıştır bir tabak ya da kap içerisinde. Daha sonra buzdolabında minimum 3-4 saat kadar beklet. Ardından; tavanı 5 dakika yağsız ısıt. Kesinlikle yağ koyma. 5 dakika ısıttığına emin olduktan sonra tavukları pişir. Ancak; koyduğun tavuğu iyice pişmeden kesinlikle çevirme ve kesinlikle 5 dakika ısıtmadan hiç bir eti tavaya koyma. Bu işlem ile ete mühür diye tabir edilen şekilde pişirme yöntemi uygulamış olacaksın. Böylece içindeki suyu dışarıya atmayacak et. Piştiği zaman; lokum gibi et yiyeceksin. Ben 3-4 günlük makroma uygun kızartıyorum bu şekilde. 4 Günlük yaptığım bile olsa 4. gün yediğimde yine lokum gibi et yiyorum. Bunu bir arkadaştan öğrenmiştim, kesinlikle deneyin. Mangal tadında göğüs yiyeceksiniz hem de yağsız.

    Not; Tavuğu terbiye amaçlı baharat ile bekletirken atacağınız yağ miktarı; tamamen sizin kendi limitinize kalmış. Ancak unutmayınız ki yarışmaya hazırlanmıyoruz. Günlük yağ oranınızı hesaplayıp makronuza uygun hareket ediniz.

    Not2; Etleri pişirme sürecinde ısı sürekli sabit kalsın. Orta derecede yanıyorsa ocak; ortada devam etsin. Isı ayarı kesinlikle sabit kalmalı.
     
    Son düzenleme: 12 Ekim 2017
    halil.samurcu bunu beğendi.
  13. berkegdogan
    Offline

    berkegdogan Üye

    Katılım:
    4 Ekim 2017
    Mesajlar:
    42
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    8
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    KENDİ TARİFİMİ VERİYORUM, GAYET LEZZETLİ OLUYOR, UYGULA PİŞMAN OLMAZSIN.
    KIŞ AYLARINDAYIZ MALUM ÇOĞU KİŞİ KATI DİYETTE DEĞİL VE BU YÜZDEN DE TATSIZ TUZSUZ YEMEK YEMEK ZORUNDA DEĞİL. 10 AR GRAM ZEYTİN YAĞI KOY HEM PİLAVINA HEM TAVUĞUNA. 10 AR GRAMDA TEREYAĞI KOY. GİT MİGROSTAN TAVUK ÇEŞNİSİ AL TAVUGUNA EK. AYRICA TAVUGUNU HAŞLAMA, KUŞBAŞI DOĞRAYIP WOK TAVADA SOTE USULÜ PİŞİR. İÇİNE İSTERSEN SARIMSAĞINI SOĞANINI BİLE KOYARSIN. NEFİS OLACAK İNAN BANA. KIŞ AYLARINDA OLDUĞUMUZ İÇİN DİYET YAPMAK GİBİ BİR DERDİN OLMADIĞINI VARSAYARAK YAZDIM BUNUN ALTINI ÇİZİYORUM ÖZELLİKLE. ÖBÜR TÜRLÜSÜNDE TATSIZ TUZSUZ YEMEK BOYNUNUN BORCU ZATEN. BAŞARILAR:)
    --- Mesaj birleştirildi, 12 Ekim 2017 ---
    GÖRÜNTÜSÜNÜ DE ATTIM YEMEĞİN. YEMEĞİN YARISINDA ÇEKTİĞİM İÇİN AZ GÖRÜNÜYOR OLABİLİR BİRAZ :) YARISINI YEMİŞTİM
     

    Ekli Dosyalar:

    halil.samurcu bunu beğendi.
  14. halil.samurcu
    Offline

    halil.samurcu Üye

    Katılım:
    4 Kasım 2016
    Mesajlar:
    82
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    eyw kardeşim sağolasın bende youtube da görmüştüm denemiştim de ben tavuğu okula götüreceğim için küçük parçalara bölsem bi sıkıntı olmaz demi .D su içinde kalırmı
    --- Mesaj birleştirildi, 13 Ekim 2017 ---
    eyw üşenmeyip yazmışsın teşekkür ederim tavuk çeşnisi var almanyadan dayım getirmişti de hoşuma gitmiyor tadı ya :D
     
    berkegdogan bunu beğendi.
  15. berkegdogan
    Offline

    berkegdogan Üye

    Katılım:
    4 Ekim 2017
    Mesajlar:
    42
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    8
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    almanyadan gelenle aynı olmayabilir, bir dene derim. damak zevkime güvenirim. :)
     
  16. Huseyin24
    Offline

    Huseyin24 Üye

    Katılım:
    20 Nisan 2016
    Mesajlar:
    97
    Beğenileri:
    41
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Tavuğu ufak parçalara pişirdikten sonra bolebilirsin, problem olmaz
     
  17. halil.samurcu
    Offline

    halil.samurcu Üye

    Katılım:
    4 Kasım 2016
    Mesajlar:
    82
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Herkese teşekkür ederim yorumlarınız için
     

Sayfayı Paylaş