Tavukları aldıktan sonra, göğüs kısmını ince ince dilimle, ancak çok ince olmasın. Bir göğüsten 2 dilim çıkart mesela. Daha sonra bunları bir güzel baharatla damak tadına göre, üzerine biraz da tuz serpebilirsin aşırıya kaçmadan. Daha sonra üzerine çok az, yine tadımlık miktarda yağ koy. Bir güzel karıştır bir tabak ya da kap içerisinde. Daha sonra buzdolabında minimum 3-4 saat kadar beklet. Ardından; tavanı 5 dakika yağsız ısıt. Kesinlikle yağ koyma. 5 dakika ısıttığına emin olduktan sonra tavukları pişir. Ancak; koyduğun tavuğu iyice pişmeden kesinlikle çevirme ve kesinlikle 5 dakika ısıtmadan hiç bir eti tavaya koyma. Bu işlem ile ete mühür diye tabir edilen şekilde pişirme yöntemi uygulamış olacaksın. Böylece içindeki suyu dışarıya atmayacak et. Piştiği zaman; lokum gibi et yiyeceksin. Ben 3-4 günlük makroma uygun kızartıyorum bu şekilde. 4 Günlük yaptığım bile olsa 4. gün yediğimde yine lokum gibi et yiyorum. Bunu bir arkadaştan öğrenmiştim, kesinlikle deneyin. Mangal tadında göğüs yiyeceksiniz hem de yağsız.
Not; Tavuğu terbiye amaçlı baharat ile bekletirken atacağınız yağ miktarı; tamamen sizin kendi limitinize kalmış. Ancak unutmayınız ki yarışmaya hazırlanmıyoruz. Günlük yağ oranınızı hesaplayıp makronuza uygun hareket ediniz.
Not2; Etleri pişirme sürecinde ısı sürekli sabit kalsın. Orta derecede yanıyorsa ocak; ortada devam etsin. Isı ayarı kesinlikle sabit kalmalı.
Son düzenleme: 12 Ekim 2017
halil.samurcu bunu beğendi.