Tavada Tavuk Izgara

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve zenginuyak tarafından 14 Mart 2017 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. zenginuyak
    Offline

    zenginuyak Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2016
    Mesajlar:
    138
    Beğenileri:
    38
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Tarif tavuk veya hindi göğsü ile yapılıyor. Ben hindi ile daha çok beğendim.
    Kasaptan şnitzel şeklinde kesmesini isteyebilirsiniz ya da kendiniz kesebilirsiniz. Bu tarifte oldukça az miktarda yağ kullanacağız, o da etlerin tavaya yapışmaması için. Tahmini olarak 200 gr civarındaki et için bir yemek kaşığı yağ fazlasıyla yeterli olacak. İsterseniz tavaya az miktarda yağ döküp peçete ile yayabilir ya da fısfıs ile de sıkabilirsiniz. Ben genellikle tavayı değil, eti yağlıyorum.

    Bir kap içerisinde dilediğiniz baharatları ve az miktarda yağı harmanladıktan sonra kızgın tavanın üzerine etleri bırakıyorum ve ateşi en kuvvetliden ortaya alıyorum. Her iki yüzü için 3-5 dakika ayırırsanız gayet güzel pişiyor. Baharat seçiminde kekik ve pul biber kullanacaksanız etler piştikten sonra atın, çünkü her ne kadar yağ kullansanız da, tavanın sıcaklığı onları yakıyor ve mutfak dumana boğuluyor. Köri, karabiber, kimyon, sarımsak tozu veya karışık köfte baharatı idealdir.

    Hazırlama ve pişirme dahil toplamda 15-20 dakikada mevzuyu kapatıyorsunuz.
    Garnitür olarak brokoli, karnabahar, havuç ve sarımsak haşlıyorum. Onlarla beraber en fazla 30 dakikamı alıyor.
    Karbonhidrat olarak ise 1,2 dilim tam tahıllı ekmek.

    Denemek isteyenler için şimdiden afiyet olsun :)
     
  2. drakex4141
    Offline

    drakex4141 Üye

    Katılım:
    20 Mart 2017
    Mesajlar:
    49
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    En yakın zamanda deneyeceğim çok teşekkürler :)
     
  3. ozimen
    Offline

    ozimen Üye

    Katılım:
    11 Haziran 2013
    Mesajlar:
    23
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    13
    Döküm tavada yaparsanız mangal lezzetiyle pişirmiş olur hem de vücudun demir ihtiyacına destek olursunuz. Eğer farklı ve daha yumuşak bir sonuç istiyorsanız yulaf ezmesi ve yumurtayı çırparak bu karışıma batırıp kızartabilirsiniz. Ya da ayrı ayrı önce yumurtaya sonra yulaf ezmesine (robotta toz da yapılabilir) batırarak kfc tarzı dışı kıtır kıtır ama içi yumuşak bir
    sonuç alabilirsiniz. Hem de sağlıklı k.hidrat ihtiyacı karşılanmış olur. ;)
     

Sayfayı Paylaş