Tarif tavuk veya hindi göğsü ile yapılıyor. Ben hindi ile daha çok beğendim.
Kasaptan şnitzel şeklinde kesmesini isteyebilirsiniz ya da kendiniz kesebilirsiniz. Bu tarifte oldukça az miktarda yağ kullanacağız, o da etlerin tavaya yapışmaması için. Tahmini olarak 200 gr civarındaki et için bir yemek kaşığı yağ fazlasıyla yeterli olacak. İsterseniz tavaya az miktarda yağ döküp peçete ile yayabilir ya da fısfıs ile de sıkabilirsiniz. Ben genellikle tavayı değil, eti yağlıyorum.
Bir kap içerisinde dilediğiniz baharatları ve az miktarda yağı harmanladıktan sonra kızgın tavanın üzerine etleri bırakıyorum ve ateşi en kuvvetliden ortaya alıyorum. Her iki yüzü için 3-5 dakika ayırırsanız gayet güzel pişiyor. Baharat seçiminde kekik ve pul biber kullanacaksanız etler piştikten sonra atın, çünkü her ne kadar yağ kullansanız da, tavanın sıcaklığı onları yakıyor ve mutfak dumana boğuluyor. Köri, karabiber, kimyon, sarımsak tozu veya karışık köfte baharatı idealdir.
Hazırlama ve pişirme dahil toplamda 15-20 dakikada mevzuyu kapatıyorsunuz.
Garnitür olarak brokoli, karnabahar, havuç ve sarımsak haşlıyorum. Onlarla beraber en fazla 30 dakikamı alıyor.
Karbonhidrat olarak ise 1,2 dilim tam tahıllı ekmek.
Denemek isteyenler için şimdiden afiyet olsun
Genişletmek için tıkla...