Demişsiniz.Gezerken başlığınızı gördüm ve bakmak istedim.Ama tam olarak anlamadım.Yağ ve tuz almayıp sadece karbonhidratı mı yeterince alıyorsunuz?Bunu biraz açar mısınız ne kadar yağ, karbonhidrat ve tuz alıyorsunuz?
Ayrıca bugün sütle ilgili verdiğiniz bir cevap dikkatimi çekti.Günde 1.5 litre light süt tükettiğinizi ifade etmişsiniz.Yağ yakmak istemenizi anlıyorum ama yarım yağlı süt yerine light süt tüketmenizi anlayamıyorum.Light süt tüketerek sütün içerisindeki yağda çözünen A,D,E,K vitaminlerini nasıl vücudunuza alacaksınız?Ya da yağda çözünen elzem yağ asitlerini?Yağın bir çok öğenin taşınmasında, kullanılmasında gerekli olduğu ve enerji kaynağı olduğu unutulmamalı.
Light süt ile ilgili Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Metabolizma ve Beslenme Prof.Dr.Ahmet Aydın'ın "Doğru Beslenme Hakkında Yanlış Bildiklerimiz" adlı kitabında şöyle diyor:
"Yağın azaltılması ile yetinmeyen ticari süt endüstrisi yetkilileri, bir de bu süt yağını homojenizasyona tabi tutmaktadırlar
Homojenizasyon, basitçe sütün açıklıkları mikron ölçülerinde olan süzgeçlerden tonlarca basınçla geçirilmesidir. Böylece süt içerisindeki yağ kürecikleri parçalanarak kaymak oluşumu, yani süt yağının ürünün yüzeyinde birikmesi önlenmiş olur.
Tamamen ticari çıkarların ürünü olmasının yanında, homojenizasyon sağlığımız için pek de masum bir işlem değildir. Parçalanma işlemi sonucunda boyları küçülen ve kapladıkları yüzey alanı 500–600 misli büyüyen bu yağ kürecikleri, bozulma risklerini arttırarak kanserojen eğimli hale gelirler. Üstelik doğal sindirim adımlarından geçmek yerine büyük oranlarda ve ani olarak ince bağırsaklardan emildikleri için aşırı geçirgenlik olarak bilinen “leaky gut” sendromu ve benzeri sindirim rahatsızlıklarına zemin hazırlar"
Bunun yanısıra, Vitamin ve yağ asitlerinin vücuda alınması ve kullanılması için de yağlı(yarım/tam yağlı) süt tüketiminin gerekliliği unutulmamalı
Genişletmek için tıkla...