Yağ, doyma hissi sağlar. Bu sebeple çok fazla kısıtlanmaması gerekiyor. Yemeklerinizi yağsız tüketmek yerine yemeklerinize uygun miktarda yağ ekleyebilirsiniz.
Lif içeren yulaf gibi besinleri kahvaltıda tüketmeniz, yine yüksek lif içeren karbonhidrat kaynağı olarak kurubaklagilleri, bulgur, tam buğday ekmeği gibi besinleri tercih etmeniz, yemeklerinizin yanında salata tercih etmeniz ve yemeklerinizi yavaş tüketmeniz(besin tüketiminde 20. Dakikada hipotalamustaki doyma merkezi uyarılır) doymanın oluşmasında yardımcı olur.
Ayrıca az az sık sık beslenmeniz de iştah kontrolünde etkili olacaktır.
--- Mesaj birleştirildi, 1 Mart 2018 ---
Öğün sıklığı bir çok parametre için(insülin, iştah kontrolü vs) önemli. Ancak çalışmalara göre günlük kalori alımı değişmediği sürece, öğün sıklığının değişmesi vücut kompozisyonunu(yağ, kas, su..) pek değiştirmiyor.
İştah kontrolü sağlamaya çalıştığınız için 4-6 öğün tüketmeniz uygun olacaktır.
Genişletmek için tıkla...