Motivasyon (Yeni ve ilerlemişler mutlaka okuyun)

Konusu 'Yeni Başlayanlar Bölümü' forumundadır ve FleXoR tarafından 25 Aralık 2007 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 30 üye.
  1. FleXoR
    Offline

    FleXoR Özel Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2005
    Mesajlar:
    7.083
    Beğenileri:
    10.235
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Antrenör - Yazar
    Yer:
    Kırklareli & sivas
    Motivasyon, başarının püf noktaları (Yeni başlayanlar ve ilerlemişler mutlaka okuyun)

    Sporda hedef belirlemenin önemi nedir?

    Sporda hedef belirleme, sporcunun amac
    ina ulasabilmek içim öncelikle elde edilmesi gereken özelliklerin ortaya konulmasi anlamina gelir. Hedeflerin belirlenmesi, sporcunun performansini gelistirmek için planlamalar yaparken antrenöre yol gösterir.
    Sporcudan beklenenlerin neler oldu
    gunu açik ve anlasilir biçimde ortaya koyacagi için de sporcunun motivasyonunu artirarak, çalismanin kalitesini yükseltir. Sporda hedefler belirlenirken sporcunun sahip oldugu fiziksel ve psikolojik beceriler göz önünde bulundurulmalidir.
    Ula
    silmasi çok zor olan hedefler ya da hemen basarilabilecek kolay hedefler bir yarar saglamaz. Sporda yeni baslamis, kendi kapasitesi ve spor bransiyla ilgili yeterli bilgisi olmayan genç sporcularda hedef belirlemeyi antrenör yapilmalidir.
    Ancak, ilerlemis sporcularda, hedefin sporcunun kendisi tarafindan belirlenmesi sporcunun daha istekli ve sorumlu davranmasini saglar. Bu durumu antrenör ve sporcu arasinda samimi ve güvene dayali bir iliski bulunmali, sporcunun hedeflerini belirlemesine ona yardimci olmalidir.
    Sporcunun eger varsa o andaki hastalik veya sakatlik gibi problemleri unutulmamali, onlar da göz önüne alinmalidir. Hedeflerin ne zaman ve ne düzeyde oldugu bilinmelidir. Örnegin; hafta sonu oynanacak basketbol maçinda 5 tane üç sayilik atis yapabilmek veya 10 savunma ribauntu alabilmek gibi.
    Genelde sporcular ve antrenörler hedefleri maç
    i kazanmak olarak belirler. Oysa maçi kazanmak sporcularin kendi disindaki baska faktörlere de baglidir. Örneklersek ; rakibin durumu, izleyicilerin etkisi, hakem, hava durumu v.b
    Bu nedenle sonuç yerine performans düzeyi ile ilgili hedeflerin belirlenmesi daha do
    gru olabilir. Performans hedeflerinin gerçeklesmesi sonucunda basari kendiliginden gelecektir
    Hedefler ulasildikça basamakli olarak yükseltilebilir. Hedefler sadece yarismalar için degil, antrenmanlar için de belirlenmelidir. Sporcu yarismadan daha uzun bir süreyi antrenmanlara ayirmaktadir. Hedeflerin belirlendikten sonra not seklinde yazilarak sporcunun sürekli görebilecegi bir yere asilmasi yararli olur.
    Hedefler ba
    sarildikça abartili olmayan ödüller verilmesi sporcunun motivasyonunu devam ettirecek ve kendine olan güvenini artiracaktir.
    Sporcunun hedefleri yan
    imda takimlar için de hedefler belirlenebilir. Ancak takim hedeflerinin sporcu hedefleriyle iliski olmasina dikkat edilmelidir.
    Tak
    im hedeflerinin belirlenmesi sporcularin birlikte çalisma ve basarma istegini artirir. Belirlenen hedeflere ulasilabilmesi için sporcunun antrenörü yaninda, takim arkadaslari ve ailesi tarafindan da desteklenmesi gerekir. Hedeflerin zihinsel hayal edilmesi onlarin gerçeklestirilmesinde etkili bir yoldur.
    Belirlenen hedeflerin neler oldu
    gu, ne zaman gerçeklestirilmesi bekledigi kartoteksler üzerinde yazilarak takip edilmeli ve kaydedilen ilerleme ile ilgili bilgiler sporcuya bildirmelidir.
    Ama her
    seyden önce sporcu ve antrenörü hedef belirlemenin yararina ve zorunluluguna inandirmak gerekir.

    Zihinsel antrenman !
    Zihinsel antrenman yapilacak olan hareketin uygulama olmaksizin yogun bir sekilde zihinde canlandirilmasidir. Vücut bilinçli hareketlerinin tamaminda beynin verdigi emirlere uymak durumundadir.
    Bu yüzden zihinsel antrenman, fiziksel antrenman ile birlikte dü
    sünülmeli ve antrenman programlari kapsaminda mutlaka yer almalidir.
    Bir hareketin zihinde canland
    irilmasi sirasinda ilgili kaslarda, o hareketin uygulamali olarak yapildigi zaman oldugu gibi elektrik akimlarinin olustugu tespit edilmistir.
    Bu yüzden sporcular
    in kendi spor dallarinda ögrenmek veya gelistirmek istedikleri becerileri dogru sekliyle zihinde canlandirmalari, daha çok tekrar yapmalarini saglayacagi için yararlidir.
    Hareketi durmadan, korkmadan do
    gru ve akici bir sekilde zihinde canlandirma uygulamali olarak yapmaktan daha kolaydir. Hareketin mükemmeligi zihinde saglandiktan sonra ise bunu pratikte gerçeklestirmek kolaylastirir
    Bu nedenle zihinsel antrenman koordinasyon gelisimde etkili bir yöntemdir.
    Ayr
    ica zihinsel antrenman sporcunun yapacagi hareket yogunlasmasini engelleyen faktörleri ortadan kaldirarak konsantrasyonu saglamaktir. Zihinsel antrenman spora yeni baslayanlarda de ileri düzeydeki sporcularda da rahatlikla uygulanabilir. Sporcunun uygulayacagi teknik ve taktik karmasiklastikça zihinsel antrenman daha da önem kazanir. Zihinsel antrenmanin uygulanmasini sporcu asagidaki basamaklari izleyerek kolayca ögrenebilir.
    a-Rahatça oturarak veya uzanarak gözler kapati
    lir ve birkaç kez derin nefes alinip vücut serbest birakilir.
    b-Ayaklardan ba
    slayarak yukari dogru vücut parçalarinin rahatlamaya basladigi ve bir sicakla çevrelendigi düsünülerek hissedilir.
    c-Zihin sorunlardan uzaklas
    tirilip, yapilmak istenen hareket ve yarisma pozisyonu hayal edilir.
    d-Zihinde canland
    irilan hareket net ve ayrintili olarak düsünülerek, bu esnada ne hissedildigi ve nasil davranildigi yasanir
    e -Hayal edilen harekette sporcu kendini her zaman ba
    sarili olarak düsünüp görmelidir,
    f -Hareketin mükemmel olarak yapi
    ldigi zihinde canlandirildiktan sonra sporcu basarili oldugunu ve uyguladigi hareketi kusursuz olarak yaptigini kendi kendine söylemelidir.
    g. -Birkaç derin ve yava
    s nefes aldiktan sonra gözler açilir
    i -Zihinsel antrenman günde
    2-3 kez uygulanir ve baslangtan itibaren yarari giderek daha etkili ve çabuk hissedilir


    Duygular
    ve performans:

    Duygular sözle anlatilmasi güç olan ve cosku, sevinç, nese, kizginlik, öfke, hiddet, endise, korku v. b isimlerle anilan yasantilari kapsar. Duygularin bilinçli olarak yönetilebilmesi için antrenman planlamasi sirasinda ele alinmasi gerekir. Duygularin kontrol altina alinmasindan kasit, onlarin bastirilmasi degildir. Çünkü duygular deneyim ve ögrenme süreçlerinin kontrolü altindadir, Duygularini tanimayan ve yönetemeyen sporcu, sahip oldugu gerçek performans düzeyini sergileyemez.
    Sporcunun duygulari kendine yönelik olabilir. Genellikle genç sporcular bir yandan yetersiz kendine güven, bir yandan da begenilme, kabul görme istegi arasindaki farklilik düsük performans ortaya konmasina neden olabilir. Burada sporcu o gün havasinda olmadigi ya da her seyin ters gittigi gibi ifadelere olasi basarisizligina kilif hazirlamaya çalisir. Basta bir sekilde sporcu duygularini çevredeki kisi ve olaylara yöneltebilir. Sporcu hava durumunu, zemini i, ulasim kosullarini, yakim arkadaslarinin yaptigi hatalari kendi basarisizliginin nedeni olarak gösterebilir. Hayal kirikligi ve teslimiyetin sonucu sansizliktan kurtulamamak olarak açiklayabilir.
    Bu noktada antrenöre büyük görev düsmektedir. Antrenör sporcunun duygularinin yarismandan önce ortaya çikmasina olanak saglayacak planlamalar yapilmalidir. Çünkü, kisisel farklilik nedeniyle sporcularin duygusal yönelimleri ve bunlarin yönetimi farkli olacaktir. Bunlarin yarisma sirasinda tespit ederek çözümlemek olasi degildir.
    Sporcunun duygulari nese, endise veya kizginlik düzeyinde ise gösterdigi tepkiler performansini engelleyecek asamada degildir. Antrenör sporcuya açiklayici konusmalar yaparak veya örnekler göstererek ona yardimci olabilir. Ancak bu duygularin aliskanlik haline gelmesi, yarismanin hafife alinmasi ve önemsenmemesine yol açacagindan göz ardi edilmemelidir.
    Sporcunun duygulari sevinç, korku veya öfke düzeyinde ise dikkati, koordinasyonu ve taktik davranislari olumsuz yönde etkilenelebilir. Çünkü bu duygular sporcunun yarisma için hedefledigi teknik ve taktik davranislarinin önemini kaybetmesine yol açar. Kendisine faul yapildiginda veya rakip öne geçtigi durumlarda sporcu yukaridaki duygularin etkisinde ise rakibine düsmanca duygular sergileyebilir veya yarismayi kazanma ümidini kaybederek çaba göstermekten vazgeçebilir. Ya da yarisma sirasinda bu duygularla hareket eden sporcu, eger yarismada iyi durumda ise erken sevinç nedeniyle teknik, taktik davranisi önemsemeyerek sürpriz yenilgiler alinmasina yol açabilir. Antrenör iyi gözlem yaparak sporcunun bu duygularini hemen tespit edip algilama, düsünme ve karar vermesinde bilinçliligin devamini saglamalidir.
    Sporcunun duygulari cosku, dehset veya hiddet düzeyinde ise basta düsünme ve algi yetenegi olmak üzere pek çok zihin fonksiyonu zayiftir ve hareketlerini bilinçli olarak gerçeklestirmesi olasi olmaz. Sporcunun sahip oldugu psiko-fizik denge durumuna kavusmasi için yogun duygularin ortadan kaldirilmasi gerekir. Aksi takdirde sporcuya oyunda tutmaya devan etmek ve sonuç beklemek büyük hata olur.
     
    Son düzenleme: 27 Aralık 2007
    -l-, Mert0505, murat.pinarbody ve diğer 62 kişi bunu beğendi.
  2. 2pac
    Offline

    2pac Üye

    Katılım:
    17 Aralık 2007
    Mesajlar:
    17
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Merhaba ben 16 yasındayım 1.85 boy 62 kiloyum sıızın verdıgınız yenı baslayanlar ıcın bır kac programı uyguladım gecen gun basket oynadıkdan sonra 1. seti yaptım ama olucek gıbı oldum bı halsızlık geldı ustume bı uyku bastırdı nefes almam zorlastı bunun sebebı ne olabılır acaba?1de kilo aldırıcı falan kullanmak ıstıyorum 1 haftadır takıp edıyorum forumu Weider MegaMass 4000 7 Kg almaya karar verdım ama yaşım kucuk oldugundan bı sorun olurmu nasıl kullanmalıyım ve baska bırsey onerebılırmısınız?
     
  3. FleXoR
    Offline

    FleXoR Özel Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2005
    Mesajlar:
    7.083
    Beğenileri:
    10.235
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Antrenör - Yazar
    Yer:
    Kırklareli & sivas
    özgürlük bunu beğendi.
  4. Ayaz
    Offline

    Ayaz Özel Üye

    Katılım:
    26 Şubat 2006
    Mesajlar:
    806
    Beğenileri:
    994
    Ödül Puanları:
    103
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Almanya
    tesekkürler flexor, yararli bir yazi..

    kaynagi belirtirsen kendi capimda da bir iki arastirma yapmak isterim.

    saygilar
     
    FleXoR bunu beğendi.
  5. FleXoR
    Offline

    FleXoR Özel Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2005
    Mesajlar:
    7.083
    Beğenileri:
    10.235
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Antrenör - Yazar
    Yer:
    Kırklareli & sivas
    Gittiğim seminerlerdeki döktüğüm yazılardan olan bir harmanlama birazda kendi eklentim ayaz
     
    Hhy ve Ayaz bunu beğendi.
  6. Ayaz
    Offline

    Ayaz Özel Üye

    Katılım:
    26 Şubat 2006
    Mesajlar:
    806
    Beğenileri:
    994
    Ödül Puanları:
    103
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Almanya
    o zaman emegin icin tesekkürler ve tebrikler..

    özellikle zihin antremani, zihni antremana hazirlama cok dikkat cekici. bugüne kadar bilinclatinda hep yapiyormusum meger, ve gercekten de faydasi oluyor..

    örnegin antremana gitmeden önce hep calistiracagim kasi düsünürüm, kanat yapacaksam mesela kendimi barfix cekerken hayal ederim, kendimi yukari cekisimi, gögüsümü barfixe degdirene kadar yukari cektigimi hayal ederim..
    biceps calisacagim gün, her firsatta bicepslerimi düsünürüm (belki biraz manyakca :) ) curl yaparken damarlarin sistigini, hissedecegim pupm effecti.. gercekten cok farkediyor.. hocalar tarafindan da teyit edilmesi aciklayici ve ayni zamanda güzel..

    saygilar
     
  7. FleXoR
    Offline

    FleXoR Özel Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2005
    Mesajlar:
    7.083
    Beğenileri:
    10.235
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Antrenör - Yazar
    Yer:
    Kırklareli & sivas
    Zihin antremanına aslında bir ara sevgili karasan da değinmişti notlardan derleme yaparak tekrar güncelleme yaptım bu arada yurtdışından gelen eğitmenler bu konu ustunde oldukça durmakta.
    Fiziksel ve pskolojik motivasyonun dışında dış etken motivasyonuda önemli çalan müzik,salondaki ortam,salondaki iyi kişiler,kişilerin arada baasss diye bağırması,duvarıdaki asılı olimpialar,dolabın iç kısmında yapıştırılmış bir resim, birinin gelip abi ne kadardır yapıyorsun demesi bunlarda büyük etkenler
     
    Son düzenleme: 21 Ocak 2008
    wallcroft9'69 bunu beğendi.
  8. ittir_kaktır
    Offline

    ittir_kaktır Üye

    Katılım:
    4 Haziran 2007
    Mesajlar:
    4
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Uzman arkadaşlara sormak istediğim bir soru var,

    sizce internet, forum vb. vücut geliştirme sitelerinde gerçekten çok iyi çalışmış ve harika şakillendirmiş vücutların olması bir anlamda da insanı demotive etmiyormu?
    Daha bu sporun başlarında biri olarak salona koşturarak gidiyorum. İçimdeki hırsın ve isteğin miktarı bana olumlu olarak yansıyor. Fakat bazen demotive de etmiyor değil... Geçenlerde youtube da seyrettiğim bir video ve akabinde incelediğim bir intenet sitesi "iwantsixpacs" (adresini vermek istiyorum, umarım herhangibir yasak yoktur) 16 haftada önemli vaatlerde bulunuyor. Fakat çevremdeki uzman kişilere bunu sorduğumda bunun çok zor olduğunu söylüyorlar. Sizce motviasyonun ve mental hazırlığın hedeflenen noktaya ulaşmada, süre kısaltıcı olarak bir pozitif etkisi varmıdır?

    teşekkürler
     
  9. akekilli
    Offline

    akekilli Üye

    Katılım:
    3 Ekim 2008
    Mesajlar:
    366
    Beğenileri:
    167
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Muhendis
    Yer:
    Istanbul
    Mental hazırlığın bence etkisinin olması gerekiyor. Gece uyurken gördüğün rüya bile ereksiyona sebep oluyorsa. Yapacağın idmanı hayal etmenin mutlaka vücüt içerisinde bazı hormonları tetiklemesini ve kaslara elektrik sinyali göndermesini bekleyebilirsin.
     
    OVERPAC, ahmetaggun, 'Quantum' ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  10. aqua
    Offline

    aqua Üye

    Katılım:
    31 Ocak 2010
    Mesajlar:
    1
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    ii günler. yeni konu açamadm bi türlü. bşyler sormak istiorm. boyum 186 cm kilom 79. omuzlarım 125 cm göğüs 97 bel 87. bodye toplamda 1 ay fln gittm dha önce. nası bi program ypmlyım sizce ? omuz we kanat kaslrmı genşletmek istiorm. teşekkür ederm.
     
  11. silverstar
    Offline

    silverstar Üye

    Katılım:
    10 Kasım 2009
    Mesajlar:
    43
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Ticaret
    Zihinsel antremana ben de bir ek yapmak isterim müsadenizle. Sanırım NLP deniyordu tekniğe,annem ilgili gerçi bunlarla ama aklımda kalanı anlatayım.Genel olarak hayatınızda herhangi birşey için kullanabilirsiniz aslında. Örnek olarak antremanları yapalım madem konu burada...
    Bu yapacağımız şeyi yattığımız zaman uykuya dalmadan önce zihnimizde canlandırıyoruz. Diyelim ki kilo verip gayet fit bir duruma girmek istiyorsunuz. ekstra birşey yapmayın sadece herzaman ki uyku durumuna geçin ve rahatlayın. Gözleri kapayınca kendinizi aynada seyrediyormuş gibi hayal edin ama kilo vermiş bir halde.Aylarca antreman ve diyetten sonra vermişsiniz tüm istediğinz kiloları ve aynaya bakarken onun sevincini yada gururunu,artık nasıl hissedecekseniz:),o duyguyu hissettiğinizi hayal edin.Gerçekten başardığınızı hissedin. Aynada yüzünüzdeki o tebessümü görün. Alışması biraz zaman alıyor ama birkaçgünde alışıyorsunuz. O düşünceyle zaten uykuya daldığınızda bilinçaltına işliyorsunuz mesajı. Ve yavaş yavaş günlük yaşamınızıda ona göre ayarlamaya başlıyorsunuz.
     
    OVERPAC bunu beğendi.
  12. pc-se7en
    Offline

    pc-se7en Üye

    Katılım:
    10 Nisan 2011
    Mesajlar:
    37
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    18
    Yer:
    Hatay
    teşekkürler güzel ve faydalı bir anlatım olmuş
     
  13. ahmetaggun
    Offline

    ahmetaggun Üye

    Katılım:
    12 Şubat 2011
    Mesajlar:
    3
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Teşekkür ediyorum böylesine güzel bir araştırmayı ve kendi yorumlarınızı kattığınız içinde ayrıyetten teşekkürler...
     
  14. özgürlük
    Offline

    özgürlük Üye

    Katılım:
    4 Kasım 2010
    Mesajlar:
    70
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    byrm
    Yer:
    ankara
    Tesekkurler flexor abi.:)bende hedefimi belirledim(benim hedefim senin gibi olmak)
     
  15. bestfighter
    Offline

    bestfighter Üye

    Katılım:
    27 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    46
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    izmir
    merhaba abicim bikac konuda yardım alabilirmiyim senden ben bu ise cidden asılmak isteyen tiplerdenim. Size türlü türlü adamlar geliyodur boks için gelenlerde oluyodur az cok bilginiz vardır. Ben boksor olmak istiyorum 1.85 boy 80 kiloyum ilk bununla başlayalım bi soruya ugunmu yaş falan ve yumruklarımda yavas degil mümkün oldugunda idare eder yani. biraz bilgim var internet arastırmalarından falan ama 1.elden bi yardım lazım bana.
     
  16. Perseus
    Offline

    Perseus Üye

    Katılım:
    31 Mart 2009
    Mesajlar:
    21
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    13
    spor psikolojisiyle ilgili çok önemli bi yazı. türkiyede hep ihtmal edilen bi dal yeni yeni uğraşmaya başlıyoruz spor psikolojisiyle. Bu işe önem veren almanların sporda ne durumda olduklarını görüyorsunuz.. Ben kendimi motive etmekte sorun yaşayan birisiyim. bu dönem seçmeli olarak aldığım derslerden birisiydi. çok yararını gördüm diyebilirim. teşekkürler. bence bütün sporcular işin bu yanınıda öğrenmeli.
     
    OVERPAC bunu beğendi.
  17. Shazam
    Offline

    Shazam Üye

    Katılım:
    26 Aralık 2011
    Mesajlar:
    1
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0

    Kesinlikle çok haklı. İnsanda hırs olmalı..
     
  18. OVERPAC
    Offline

    OVERPAC Üye

    Katılım:
    28 Aralık 2011
    Mesajlar:
    19
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    0
    Bence en önemli motivasyon aynada gördüğünüz gelişmedir,bende yeniyim,ölçüler verilerek 1 ,2 ve 3ncü aylarda vücutta nasıl bir gelişme olması gerekiyor?Çoğunlukla profesyonellerin vücutlarını görüyoruz,yani en son aşamayı,yani son durağa gelmeden önce nasıl duraklardan geçiliyor acaba?Bu bence çok önemli.Sonuç olarak para,güç ve zaman harcadığımız bir şeyde elle tutulur bir şeyler elde edememek çok kötü olur.
     
  19. cece1
    Offline

    cece1 Üye

    Katılım:
    16 Aralık 2010
    Mesajlar:
    488
    Beğenileri:
    225
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    4.ay için yazılmış olan programım:

    1.ANTRENMAN

    Dumbell Bench Press 4set 10 tekrar
    Dumbell Fly 3set 12 tekrar
    Inclıne D.Bench Press4set 10 tekrar
    Pull Over 3set 12 tekrar
    Dips 3set 4 tekrar

    Zbar curl 3set 12 tekrar
    Alternative curll 3 set 12 tekrar
    Consantration 3set 12 tekrar

    2.ANTRENMAN:
    Front Pull dOWn 4set 10 tekrar
    Hammer Row 3set 12 tekrar
    One arm dumbell row 3set 12 tekrar
    Hyper extension 3 set 12 tekrar

    Push down 3 set 12 tekrar
    Overhead triceps 3set 12 tekrar
    Rope push down 3set 12 tekrar

    3.ANTRENMAN:

    D.Shoulder press 4 set 10 tekrar
    neck press 4set 10 tekrar
    D.Front raise 3set 12 tekrar
    Side Lateral raise 3set 12 tekrar
    Dumbell Shrug 3set 15 tekrar

    Leg extension 3 set 15 tekrar
    Leg curl 3 set 15 tekrar

    (PROGRAMIM BUDUR.SİZCE EKSİĞİ YADA FAZLASI VAR MIDIR? TAVSİYELERİNİZ NELER ACABA?
    BİRDE 3 GÜN ARKA ARKAYA GİDİP 1 GÜN DİNLENMELİ MİYİM YADA DİNLENME OLAYINI NASIL YAPMALIYIM?)
    Teşekürler....
     
  20. erkman42
    Offline

    erkman42 Üye

    Katılım:
    8 Ocak 2012
    Mesajlar:
    18
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Teşekkürler konu için faydalı oldugunu düşünüyorum silverstar arkadaşımın söyledigi gibi yapıyorum ben bu işe karar verdigimden beri her zaman kendimi fit vücutlu zayıf olarak hayal ediyorum ve gerçektende işe yarıyor bence.
     

Sayfayı Paylaş