Benim aklıma takılan bir soru var.Araştırdım fakat pek bir şey bulamadım.Şimdi mesela benim bugün kalori eksiğim oldu ve tamamlayamadım diyelim.3000 kalori almam gerek ben 2600 aldım.Yarın bunu dengelemek için 3400 mü almalıyım yoksa yine 3000den devam mı etmeliyim?
3400 tabi. Dogru hesapladiysan eger gereken kaloriyi. Ama acigin olusuyorsa hizli tuketebilecegin kuruyemis vs ile aciklari kapatabilirsin.
Birde şöyle bir sorun var.Mesela 90 gr yağ almam lazım bne 90 alıyorum o gün içerisinde proteinide de 120 alıyorum geriye karbonhidrat eksik.Bana 600 kalori verecek karbonhidrat kaynağı yok protein ve yağ vermeden.
O kadar ince hesaba gerek yok ya. Ortalama 3000 olcak dersen bı gün 3100 al diğer gün 3200 al vs illa ertesi güne yığmana gerek yok. Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Benim takıldığım konu ise şu, ben almam gereken proteini aldım fakat kaloride eksiğim çıktı. Bu kalan eksiği kola, şeker, abur cuburla tamamlasam ne olur?
Önemli olan sadece kalori veya protein değil. Sağlıklı besinler arasındaki seçimler bile bir çok şeyi etkilerken, seçimleri bu besinlerden yana kullanırsanız geri dönüşü iyi olmayacaktır. Ancak bunun anlamı katı/sıkı bir diyet yapmanız gerektiği değil. Aldığınız enerjinin/kalorinin %90 ını sağlıklı besinler oluşturuyorsa, geri kalan %10 u (basit şekerden mümkün olduğunca uzak durarak) besin değeri düşük besinlerden karşılayabilirsiniz.
Konu ile alakası yok ama bir sorum olacak lif hakkında Yulafın 100 gramında 57 gram karbonhidrat var 12 gram lif var lifi midemiz sindiremiyor ve herhangi bir kalori degeri de yok bu lif degerini karbonhidrat degerinden çıkarıpda mı karbonhidrat degerini hesaplamalıyız yoksa benim dedigim şekil yanlış mıdır cevaplarsanız sevinirim
Düşürülüp hesaplanabilir. Ancak diyetle günlük posa önerisi 25 g, düştüğünüz takdirde 100 kalori fark oluyor. Profesyonel olsa dahi 100 kalori göz ardı edilir. Sonuçta almamız gereken kaloriyi tam olarak almak zorunda değiliz ve bu mümkün değil. O yüzden hesaplamayız. Yani lif değeri karbonhidrattan düşürülmez.