Hazır (pastörize) süt ve açık süt tercihinde kararsızlık yaşıyorum

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Abarth91 tarafından 9 Mart 2018 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 6 üye.
  1. Abarth91
    Offline

    Abarth91 Üye

    Katılım:
    9 Mart 2018
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Cinsiyet:
    Bay
    merhaba arkadaşlar;
    Sabah kahvaltısında ve protein tozumu süt ile kullandığım zamanlarda genelde marketten aldığım bildiğimiz sütü tercih ediyorum fakat burda bi komşumuz kendi ineklerinden süt sağıyo annem de onu alıp kaynatıp bize veriyo kokusu kötü diye içmiyodum gakat aklıma takıldı acaba bu süt daha mı iyidir sonuçta bi kimyasal işlem görmüyo katkı maddesi yok
     
  2. ulaire
    Offline

    ulaire Üye

    Katılım:
    21 Mart 2013
    Mesajlar:
    2.020
    Beğenileri:
    1.190
    Ödül Puanları:
    123
    Komşunun ineği var ve sen hala marketten süt mü alıyorsun? Düşünmeye gerek dahi yok, mis gibi taze doğal süt. Keşke benimde öyle bir imkanım olsa, mahalle sütçüsüne talim neyse ki az su koyuyor süte :)

    Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  3. Salih Tufan
    Offline

    Salih Tufan Üye

    Katılım:
    11 Ocak 2018
    Mesajlar:
    200
    Beğenileri:
    40
    Ödül Puanları:
    28
    kendınde dıyorsun kardesum işlem görmemıs sut daıma daha iyi
     
  4. Abarth91
    Offline

    Abarth91 Üye

    Katılım:
    9 Mart 2018
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Cinsiyet:
    Bay
    İnternette ufak çaplı bir araştırma yaptım çok tutarsıZ bilgiler var kimisi siyo
    Ama internette ufak çaplı bir araştırma yaptım çok tutarsız bilgiler var...
    Kimisi diyo ki; süt içinde mikrop barındırır mikropların ölmesi için evde kaynattığımızda içindeki vitamin ve proteinler ölüyor.Marketten aldığımız sütler ısıl işlem görüyormuş yani şöyle ki; içindeki mikroplar ölsün diye 90 dereceye çok hızlı bi şekilde çıkarılıp tekrar 20 dereceye çok hızlı indiriliyormuş bu işlem mikropları öldürüp vitaminlerin yaşamasını sağlıyomuş.
    Kimisi de diyo ki; marketten aldığımız sütler bir çok işlem görüyor içine kimyasal konuyor raf ömrü uzasın diye vitaminler zaten o süre zarfında ölüyo of kafamda deli sorular :D:D hangisi denk gelirse onu içim ben en iyisi
     
  5. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    13.051
    Beğenileri:
    15.000
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Çorum
    paketlenmiş hiçbir gıdaya %100 güvenemezsiniz..sütte sorun yoksa ambalajında sorun vardır vs vs.. ama açık sütü 1 taşım kaynattıktan sonra 15dk. daha kaynatarak daha güvenli hale getirebiliyorsunuz.. (bkz : dr ümit aktaş - 15dk taşım taşım kaynatın der.. )
     
    legolas246 bunu beğendi.
  6. Musti03
    Offline

    Musti03 Üye

    Katılım:
    17 Aralık 2017
    Mesajlar:
    32
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Marketten aldığın süte devam et sen çünkü sokakta aldıgın süt öyle düşündügün gibi temiz değil kaynattım olduyla da mikroorganizmaları öldüremezsin Uht sütler evet geç bozuluyor ama bunun sebebi katkı Vs. Oldugu için degil en basitinden antiseptik dolum yapılıyor ısıl işlem görürkende mikroorganizmalar öldügü için bozulmaya bir neden kalmıyor ve şu var sen evde yaptıgın kaynatma işlemi ile o yüksek derecelere cıkıp belirli bir zamanda tutup besin degerini hem koruyamazsın en basitinden hemde pastörizasyon yapamazsın
     
  7. Erim Sönük
    Offline

    Erim Sönük Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2018
    Mesajlar:
    344
    Beğenileri:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Açık sütte bakteri olma ihtimali çok yüksek olduğu için pastörize daha sağlıklı
     
  8. mrthr35
    Offline

    mrthr35 Üye

    Katılım:
    10 Temmuz 2016
    Mesajlar:
    2.652
    Beğenileri:
    952
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    izlediğim bir kaç videodan sonra açık süttente kapalı süttende tiksinmeye başladım. içerdiği laktozlar ve hamile veya yeni doğum yapmış olan ineklerin yüksek östrojen hormonu salgılaması çoğu insanda sorun yaratabilir :/ 23 yaşındayım 23 yıldır aralıksız süt tüketen birisi olarak bunları söylüyorum ne yazık ki :(
     

Sayfayı Paylaş