Kolay gelsin Arkadaşlar Bulk dönemindeyim Günde 1 paket makarna yiyorum Varmı Benim gibi Tüketen günde 1 paket merak ediyorum tadı Çok hoşuma gidiyor ve kalori eksiklini tamamlamak için güzel besin eskiden pilavı tencerede yerdim üstüne tavuk ekleyip hafif yağlanma olmuştu Şimdi Makarnayı yiyorum Çok yağlanırmıyım ve varmı tüketen 1 paket 1 Paket Filiz Makarna Kalori : Kcal : 1770 Protein: 55 gr Karb : 350 gr karb Yağ : 15 gr yağ var
Kompleks karbonhidrat olduğu için tüketebilirsin sakınca yok. Ancak bahsettiğin miktar yüksek. 70 kg bir sporcunun karbonhidrat gereksiniminin tamamını içeriyor. Meyve, sebze, süt, diğer karbonhidrat kaynaklarından mahrum kalmış olursun bu durumda. Ayrıca tek bir kaynaktan karb ihtiyacını gidermek yerine çeşitliliği artırırsan daha iyi olur.(besin öğeleri ihtiyacını karşılamak için)
Kalori hesabı vb gibi şeyler düşünüldüğünde tabii ki olabilir. Fakat günümüz buğdayı kaynaklı herşey makarnada böyle olduğundan uzun zamanda vücudu vitamin ve mineraller yönünden eksik bırakıyor. Bir de çabuk harlanıp sönen ateş gibi bir enerji veriyor. Tavsiyem kaliteli karbonhidrat kaynaklarına yönelmek.
Kaliteli karbonhidratlar derken Bulgur Yulaf ,Kuruyemişlerden mi bahsediyorsunuz eğer onları kasdediyorsanız tüketiyorım hepsini
Bunlara daha fazla yer verebilirsiniz. Bir de şunu önerebilirim, bulabiliyorsanız erişiminiz kolaysa karabuğday veya antik siyez bulguruna bakın derim. Bunlar buğdayın atasıdır ve özellikle karabuğday içerisinde gluten yok ve bulundurduğu tüm aminoasit profili vücut tarafından kolayca emiliyor. Birçok sağlık uzmanlarının yanı sıra tarihçiler de bunun milletlerin geçmişindeki yerini araştırıyor. Sayın İlber Ortaylı'nın bile hakkında önemli görüşleri ve bilgilendirmesi var. Kısacası yalnızca karbonhidrat değil aynı zamanda protein,vitamin ve mineralleri de almış olursun. Doyurucudur da. Aklında bulunsun bulursan denemeni tavsiye ediyorum.
Migros ve Carrefour lardan alıyorum. Bazen bulunmuyor buldukça tüketiyorum. Özellikle 5M migrosta düzenli olarak raflarda yerini alıyor. Bunlar olmazsa olmaz tabii ki değildir çoğu kişi de bilmez ve kullanmaz da zaten. Fakat özellikle Anadoluya yerleşimden sonra atalarımızdan bize genetik olarak gelen bir özellik olarak buğdaya yatkınlık var. Tıpkı çinliler için pirinç neyse Anadolu için buğday o. Açıkçası çok makarna bulgur vb buğday içeren ürünler tüketmekten yakın zamanda glüten hassasiyeti oluşmaya başladı vücudumda. Sonra Dr. Halit Yerebakan beyin önerisi üzerine bu buğday türlerine başladım ve hazımsızlık, ağırlık çökmesi, doymama, glüten hassasiyeti olmuyor. Bir de ciddi şekilde enerji veriyorlar. Bazen düşünüyordum çok mu abartılıyor diye fakat gerçekten doğruymuş. Özellikle karabuğdaydan ekşi mayalı ekmek bulursan veya evde yapabilirsen(Çok kolay) bu aynı zamanda probiyotik oluyor. Ayrıca kendisini sindirecek enzimlere de kofaktör içeriyor. Dolayısıyla sindirimi kolay oluyor. Bir de herkese önerim probiyotik ve prebiyotik gıdaların tüketilmesidir düzenli olarak. Bunlar bağırsak florasını güçlendirir ve böylece aldığınız proteinler de kolay,hızlı ve çok emilime uğrar. Bir önerimde şöyle ki bunlar internette gayet ucuzlar ve ben alıyorum marketlerde bulamayınca. Özellikle siyez buğdayı,bulguru,eriştesi,makarnasını direkt Kastamonunun doğal organik üretimiyle alabileceğin internet siteleri mevcut. Fakat karabuğday için internet pek iyi yol değil buradan insanları kandırıp para kazanma derdinde olan sahtekar çok.
Teşekkürler Bende dikkate alıcam makarna konusunu eğer bulabilirsem siyez bulgur ve karabuğday tüketixem