Atıştırmalık Protein ve Kaliteli Karbonhidrat Kaynağı: Nohut Kavurması

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve freebet tarafından 27 Ocak 2017 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 7 üye.
  1. freebet
    Offline

    freebet Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2012
    Mesajlar:
    5
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Merhaba arkadaşlar,

    Bilenler bilir, eskiden köylerde fakirlik çoktu, bu nedenle köylüler kendi yetiştirdikleri malzemeler ile kuruyemiş tarzı atıştırmalık ürünleri kendileri yaparlardı. Karpuz ve kabak çekirdeğini kavurup yemek vs. Bunlardan bir tanesi de nohut kavurmasıdır.

    Benim gibi iştahsız insanlar için bulk dönemi çileye dönebiliyor. Sürekli karbonhidratı tutturmaya çalışmak çok zor gerçekten. Ancak keyif veren yiyeceklerle bu durum biraz olsun idare edilebilir hala getirilebiliyor.

    İşte benim için bu keyif verici besinlerden biri olan, bol karbonhidrat ve protein kaynağı olan nohut kavurması tarifi:

    Arkadaşlar, bu yemek olmuyor, sonunda çerez gibi atıştırmalık oluyor, o nedenle öğünler dışında sürekli atıştırarak çok ciddi karbonhidrat ve protein kanzanabilirsiniz bununla.

    Malzemeler
    Yarım KG nohut.
    2 su bardağı su,
    Tuz (bulk döneminde uzak durulması gerek, ben kullanmıyorum ama tarifin orjinalinde tuz atılıyor).

    Tarif:
    nohutu yıkayıp süzgeçle süzün,
    kurumasını beklemeden kızgın tavaya atın (yağ koymuıyoruz, yağsız olacak)
    nohutlarda yanık benekler oluşuncaya kadar karıştırarak kavurun.
    sonra 2 su bardağı soğuk su katın ve karıştırarak pişirmeye devam edin.
    dileyen tuz atabilir.
    nıohut suyunu çekene kadar ve ıslaklığı geçene kadar kavurmaya devam edin.

    ve afiyet olsun. nohutu artık çerez gibi tüketebilirsiniz, ben film izlerken falan, aklıma geldi mi, fındık, fıstık yerine nohut kavurup yiyorum.

    100 GR NOHUT
    Kalori: 364
    Karbonhidrat: 61 gr
    Protein: 19 gr
     
  2. hedo84
    Offline

    hedo84 Üye

    Katılım:
    31 Ekim 2016
    Mesajlar:
    250
    Beğenileri:
    32
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Nohutu önceden haşlayıp sonra kavursanizda olur :)
     
  3. cmrds
    Offline

    cmrds Üye

    Katılım:
    18 Haziran 2014
    Mesajlar:
    314
    Beğenileri:
    84
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Acaba kızartınca protein değeri düşüyormu
     
  4. Nuwaze
    Offline

    Nuwaze Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2015
    Mesajlar:
    97
    Beğenileri:
    43
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    Eskişehir
    Bunun leblebiden farkı nedir acaba?
     
    BatuReis, celalguler, serialno ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  5. sergen turaman
    Offline

    sergen turaman Üye

    Katılım:
    3 Mart 2016
    Mesajlar:
    899
    Beğenileri:
    268
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    hiçbişey.arladaş açacak konu bulamamış :d
     
    celalguler, Nuwaze ve serialno bunu beğendi.
  6. Bussraa
    Offline

    Bussraa Üye

    Katılım:
    31 Ocak 2017
    Mesajlar:
    95
    Beğenileri:
    20
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bayan
    Harika kesinlikle önereceğim kişiler olacak :)
     
  7. kaka
    Offline

    kaka Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    438
    Beğenileri:
    144
    Ödül Puanları:
    53
    Leblebi bu ya boşuna uğraşmayın gidin kuruyemişçiden alın işte :D
     
    joseph105 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş